Patricia päivä taas koitti :-) Olinpa sitä jälleen odottanut suuresti. Floralla kun on reeni lisääntynyt eli riski jumituksiin kasvaa. Toisekseen Fauna jyräs Floran lenkillä pari viikkoa sitten ihan täysillä ja tämän aiheuttamia vammoja pelkäsin.

Flora:
loistavassa kunnossa! Syvät lihakset hyvät ja tukee täten hyvin. Hyvin liikkuvassa kunnossa, siis nikamat ym. Ahkeran keppireenin vuoksi rintalihakset rasitusjumissa ja samoin lannerangassa yksi pieni rasitus jumi. Nämä molemmat siis johtuu pujottelun ahkerasta treenaamisesta. Flora pujottelee pystyasennossa joka siis vaikuttaa rintalihaksiin ja lanneranka on myös "kovilla" tässä. Kai täytyy lopuksi "hehkuttaa" kun moniin on tehnyt suuren vaikutuksen Frodon video joka tuli 45minuuttia lähetyksessä. Myös Flora on nyt saanut luvan siirtyä jumppapallolle :-) Tää ei kyllä oo mulle mikään "tavoite" juttu, tärkeintä on että koira on hyvässä kunnossa. Floralla on siis syvien osalta lähinnä ylläpito treeniä. Nekin kun on katoava luonnonvara jos ei niitä ylläpidä. Ja tältä osalta loppukommentti: kuten Flora myös Frodo on aloittanut syvienlihasten treenaamisen lattialla 3-5 ristikkäis nostolla ja tästä on matkaa pallolle...

Fauna
Lanne pois paikalta eli todella vino. Faunalle on siis tapahtunut joku "onnettomuus" oliko se Floran jyrääminen vai joku muu? Sitä ei kukaan tiedä. Ranka oli siis vinksallaan ja valtava kipu piikki oli vetänyt isot lihakset täys jumiin  joka taas oli aiheuttanut lannerangan joka nikaman jumahtamisen yhteen. Nikamien välissä ei ollut yhtään tilaa liikkua :-(  Tämä onneksi saatiin hoidettua. Kiitos Patrician valtaisan ammattitaidon!! Fauna kun on herkkis näissä, niin se vaatii todella ammattitaitoisen fyssarin, sitä ei varmaankaan "tavis eläinfyssari" pystyis hoitaankaan. Onneksi siis on Patricia!! Faunalle on tärkeää jumppatreeni. Sillä kun ei syvät ole niin hyvät kuin Floralla ja Faunan selkä muutenkin jumittaa helposti. Fauna siis tekee vielä paljon töitä treenaten syviä lihaksia. Faunalta jää kaikki viikonlopun kisat väliin, se lepäilee kotona.

Patrician kanssa juteltiin paljon muutenkin parsoneiden terveystilanteesta. Parsoneiden yleisin ongelma on selkä ( fyssarihan ei tutki silmiä ym vastaavaa eli keskustelimme siis fyssarin kokemuksista ). Selkä vaivaisia parsoneita on siis yllättävän paljon. Ikävä kyllä kun käy lukemassa parson blogeja ( käyn kyllä syntisen vähän niitä lueskelemassa) niin vakaviin selkä vaivoihin niissäkin törmää :-(  Itse heti mietin parsoneiden tulevaisuutta.... Agility on vahvasti mukana parsoneiden elämässä ja se ei ainakaan ole selkää säästävin harrastus, mutta monasti myös aktiivi harrastajat huolehtivat koirien kunnosta ( ihmeisiinhän ei kukaan pysty). Toisaalta kun miettii niin maailmalla on vastaavasti jalostettu lyhytrunkoisempaa näyttelymenestyjä parsonia jotka sitten ovat ongelmissa synnytysten kanssa tai eivät enää pysty kääntymään ahtaassa luolassa kun lannerankaa uupuu. Mikä sitten on hyväksi rodulle? Onkohan tässäkin parempi, että jos vaan on hiljaa ja hyssyttelee asioille niin ei ongelmia olekkaan.