Flora ja Fauna olivat tänään jälleen eläinfysioterapeutti Patricia Hirnin käsittelyssä http://www.elainfysioterapia.com/ . Suosittelen kaikille lämpimästi!!

Aloitimme Faunasta, koska kuvittelin että otetaan aluksi se "terve" ja täten nopeempi käsittely. Perusteeni ajatukselle on, kun Faunalla ei viimeksi "löytyny" kuin yksi pieni hermopinne joka näkyi takatassun varpaassa.Viimeksi Fauna makasi käsittelyssä ihan rauhassa ja nautiskeli. Tänään asia oli aivan toisin. Kerroin Patricialle, että nytten Fauna on silloin tällöin, aivan satunnaisesti jättänyt astumatta toisella takajalalla, mutta eipä kummempia. Agia kaks kertaa viikossa matolla ja tosi pehmeessä maneesissa. No lihakset oli ihan jumissa ja selkäranka oli niin kipee ettei antanu koskeekaan. Patricia alkoi lämmittää lihaksia ja sen jälkeen vasta käsitellä selkää. Mä pidin Faunaa kiinni ja se nuoli ja nuoli mua ( pientä rauhoittelua ) ja sitte se alko purraensiksi hiljaa ja siitä sitten koventaen. Loppua kohden jo ajattelin ett kuinka kovaa se pian pureekaan. Selän lannerangasta löyty pahoja jumeja. Ja varmasti olivat kipeitä,koska fauna käyttäytyi kuten käyttäytyi. No jumit saatiin hoidettua, niin johan oli käsittelyssä niin kivaa, että voi maata pötköttää rentona lähes unten mailla. Ja koti ohjeita tuli taas uusiakin ja vanhoihin vähän muutoksia, mm. toistojen nostoa.  Faunan lihaskunto on hyvä.

Floran kohtalo vähän jännitti sitten pentujen jälkeen. Patrician alku tutkiskelussa ja taivutuksissa Flora ei meinannut taipua vasemmalle sitten millään, siis ei ruualla!! Mä jo ajattelin että apuva, mitä sieltä löytyy. No niskassa oli jumia johon sai laaseria. Selässä oli yksi lukko ( viereinen nikama mikä viimeksi ) ja lannerangassa kaksi lukkoa, samat kuin viimeksi. Flora on käsittelyssä rauhallinen, kuten muutenkin on, pää on ainut mikä meinas nousta kokoajan pystyyn. Käsittely sujui kuitenkin helposti. Selkän lihakset on tosi jumissa, eli niitä täytyy lämmitellä ja hieroskella. Vaikka Floralla on lihakset kadonneet pentujen myötä, niin syvätlihakset on säilynyt hyvässä kunnossa. Selkä on hyvässä linjassa. Se on loistavaa! Lihaksia saadaan kun vaan lenkkeillään, mut niiden syvien kanssa on aina vähän tekemistä enempi.

Nyt vaan pari-kolme päivää rauhallisesti koirien kanssa!! Viimeksi käsittelyn jälkeen Flora oli tosi rauhallinen sen pari-kolme päivää, toivottavasti nytkin. Enempi sen rauhallinen-ajatuksen kanssa on tekemistä Faunan kanssa. Faunan lukot ei Patrician mukaan ollut kovin kauaa olleita, eli paraneminen näyttää hyvältä. Floraa kun ei ole ymmärtänyt hoidattaa ihan nuoresta saakka ( siis mä ajattelen näin ), niin on noi samat nikamat jotka oireilee ja tietty lihakset niiden vieressä. Nykyään ymmärrän kuinka tärkeetä koirienkin huolto on ja eritoten käyttäen ammattitaitoisia ihmisiä :-) Jos jaksaa huollattaa koirat ja lapset, niin kun huollattais itseensäkin ;-)