Käytiin lauantaina pyörähtämässä Vännäsin KV-näyttely kehässä. Tuomarina oli Knut S Wilberg Norjasta. Ja pyörähtelyn tulos:

Nartut, avoinluokka
Flora AVO1, PN1, SERTI, CACIB, ROP, RYP4  :-)   :-)   :-)  :-)

1662076.jpg
S & N & FIN MVA Gwragged Annwn Thunderbolt

Joo-o tuletusta ilmassa! Vastassa oli ruotsalaisia parsoneita, mutta Suomityttö Flora piti Suomen maineen korkealla :-)
Päästiin siis ISOON kehään, joka siis oikeesti oli Iso. Meikäläisen kunto meinas pettää jo pelkästä jännityksestä , kun Sai juosta monta rinkiä isoa kehää. Flora esiintyi niin iloisesti, eli se on parhaimmillaan silloin, kun sen esittää juosten. Olin varmaan ihan monttu auki kun meitä ei kätelty ryhmäkehästä ekassa porukassa pois, eikä tokassakaan.... sitten jo laskin, että ei helkkari montako meitä on jäljellä.... viisi koiraa enää kehässä ja sitten pukkas meikäläiseen hiki, ME SIJOITUTAAN RYHMÄKEHÄSSÄ :-) Olipa niin harvinaista parsonin kanssa sijoittua ryhmässä, mutta Flora on niin Upea!

1662058.jpg
Juhlallisuuksia
1662061.jpg
"Kokoontumiskehässä"
1662054.jpg
Matkalla Isoon kehään, huomaa sisäänheittäjä jalkapalloilija ;-)
1662073.jpg
RYP4

Parsonien kehästä, en tiedä oikein mitään. Näin ennen kehää vain kaksi parsonia, muut olivat jossain kauempana / häkeissä, kuten Florakin. Ja minähän keskityin vain omaan koiraani, kun olin aika pihalla touhusta tuolla Ruotsin maalla. Aiempia kehiä seuratessani ( kehässä oli noin 90 terrieriä ennenn parsoneita) huomasin Wilbergillä olevan selvän linjan, että uros on aina ROP. No ajattelin tietysti, että VSP on ihan ok, jos edes se saataisiin, tai eniten siis toivoin Ruotsin sertiä. Parhaalla airis uroksella ja nartulla oli sama esittäjä ja ko. esittäjä esitti nartun rop kehässä. Tuomari sitten halusi, että hän esittää uroksen, mutta urospa ei sitten enää helunnut esiintyäkkään, niin nartusta tuli rop. Eli tämä oli Floran lisäksi ainoa rop narttu minkä näin. Tämän vuoksi olin kyllä ropistakin tosi iloinen :-)

1662051.jpg
Kisaturisti Fauna

Matka meni mukavasti, olimme taas koko perheen voimin liikenteessä. Perjantaina menimme Vaasa-Uumaja välin laivalla. Laiva oli melko surkea, olin odottanut jotain sellaista mitä ne oli silloin 90-luvulla jolloin tota väliä tuli seilattua. Laivassa oli koirasalonki, kuulostaapa hienolta :-) mutta näin RG Lines asian puhelimessa esitti, eli huone jossa oli kaikki koirat. Penkit täynnä karvaa ym..., mutta pyöri siellä video :-)

1662067.jpg
Lapset viihtyivät hyvin kannella merituulen viileässä huomassa. Tenavat nautti yllättävän paljon laivamatkasta vaikkei siellä ollut mitään leikkipaikkaa tai karkkikauppaa. Meidän juoksuiset nartut kyllä hieman sekoitti urosten päitä "salongissa".

Ruotsin puolella käytiin Umåkerissa eli raviradalla ja Röbäckissä lapset nukkui päiskyt ja mä lenkkeilin koirien kanssa tutuissa maisemissa ( on tullut 80-90-lukujen vaihteessa oltua jonkin verran noillamain ). Röbäckissä oli myös hieno ja monipuolinen leikkipuisto jossa olimme purkamassa lasten energioita. Uumajassa käytiin syömässä ja vähän shoppailemassa.
Vännäsiin saavuttiin hyvissä ajoin. Siellä oli loistava leirintäalue, todella siisti ja vehreä. Näyttelyt pidettiin jalkapallokentällä tai siis kahdeksalla jalkapallokentällä. Näyttelyn suuruus yllätti meidät kyllä täysin. Leirintäalue oli siis urheilukeskuksen vieressä. Oli hyvät pururadat. Lisäksi alueella oli maauimala, missä emme kuitenkaan olleet, ilma oli hieman viileä ja Juho juuri ollut korvatulehduksessa. Peppiinan mielestä Vännäsissä on maailman paras leikkipaikka ja Peppiina olis voinut jäädä sinne vaikka loppu iäkseen, niin ihana leikkipaikka siellä on :-) Juhon lemppari siellä oli "raviponi" joka kyllä sai kyytiä :-)
1662068.jpg
Näyttely poikkesi siitä mihin on tottunut siinä mielessä, että aamulla seitsemänaikaan ihmiset lähti tuulipuvut päällä koirien kanssa lenkille metsään. Ei näkynyt jakkupukuja siihen aikaan, vaan oikeeta koirien liikuttamista. Tästä kyllä kymmennenpistettä ja papukaijamerkki. Meno oli rentoa, ystävällistä ja mukavaa :-)

Takaisin kohti Suomea lähdettiin ajaan ryhmäkehän jälkeen. Tulimme maitse. Skellefteåssa pysähdyimme syömään. Ja lapset saivat perunaa, mitä niin kovasti jo kaipasivat. Hyvät oli muusit ja lihapullat :-) Yö nukuttiin Torniossa ja aamupäivällä lähdimme ajamaan alaspäin. Pysähdyimme Kälviällä museoon ( Toivosen Eläinpuisto, Talonpojanmuseo ), jossa oli 200 eläintä ja vanhaa Suomalaista työkalua hirmu määrät. Oli loistava paikka!! Suosittelen kaikille, on nähtävää lapsille ja aikuisille!
1662064.jpg

Florasta on tullut vajaassa kahdessa kuukaudessa Suomen, Norjan, Ruotsin ja Pohjoismaiden muotovalio! Suuri kiitos tästä kuuluu tietysti kasvattaja Taijalle!! Taija tekee laadukasta ja hyvää kasvatustyötä rodun parhaaksi, siis Kiitos!
Suuri Kiitos kuuluu myös Karoliinalle. Karo on pitänyt Floran turkin loistavassa kunnossa. Ja Ruotsin näyttelyyn teki suorastaan ihmeitä!! Mä jo mietin, että me perutaan koko Ruotsin reissu kun juoksu teki turkista todella kulahtaneen, mutta Karo taikoi siitä vielä upean näyttely karvan!! Uskomaton trimmaaja :-)
Lisäksi Karoliinalle Suuri Kiitos siitä, että on jaksanut opettaa mua esittämisen kanssa!! Siinä sitä hommaa onkin ollut! Ilman Karoliinaa emme varmasti olisi näitä kaikkia saavuttaneet, vaikka koira hyvä onkin!! Ollaan sen verran monta näyttelyä pilattu turkittomuudella, kun en osaa sitä laittaa. Nyt on löytynyt kultakimpale tuolta trimmaus osiosta :-) Kiitos Karoliina!!
Kiitos kuuluu tietysti myös ihanille lapsille Peppiinalle ja Juholle sekä Jarille. Ne on oppineet jaksamaan näitä näyttely juttuja :-)

Hauskaa Juhannusta Kaikille :-)