Flora osallistui hyppyseminaariin viikonloppuna.
Seminaarin anti oli valtaisa, vaikkakin Florasta ei saatu "todellista" kuvaa, kun oli juoksu päällä ja vielä parhaat päivät, niin takapää on kovin löysä silloin.
Flora kuitenkin pelitti tosi hyvin :-) Patricia kokeili kaikki seminaarin koirat ennen kuin aloitettiin hyppely. Floralla oli syviälihaksia, lapatuki on hyvä ja muutenkin kaikki ok, vain juoksu löysyys siis vaivasi. Juoksu paistoi hypyissä.... Kaarre harjoittelussa Flora kuitenkin oli niitä harvinaisia herkkuja jotka taipuvat. No Flora ja Fauna on käynyt jo vuoden säännöllisesti Patrician käsittelyssä ja syviä lihaksia on treenattu, eli viikonloppu sujui Floran kohdalla aika oletetusti :-) Lauantain hyppytreenien jälkeen ja illan lenkityksen jälkeen Flora todella putosi. Jari jo oli miettinyt, että se joutuu kantaan lenkin viimeiset 100m sen kotiin, mutta ajatteli ettei se ole terrierin luonteelle sopivaa. Täten sitten sunnuntai vähän jännitti, kuinka Flora jaksaa. No hyvin jaksoi :-) Oli jopa paljon innokkaampi ja vire nousi. Vapun lenkki vinkki taisi tehdä tehtävänsä :-)
Viikonlopun aikana siis Flora hyppäsi noin 5cm korkeita hyppyjä! Jokainen tietysti ajattelee, ettei ne ole edes hyppyjä ja ei koira tollasesta voi väsyä. No meidän Flora ainakin väsyi ( ja moni muukin koira). Hyppytekniikassahan käydään läpi asioita millä koira oppii arvioimaan esteiden etäisyyttä ja tuntemaan omaa kehoaan. Pitää osata venyttää tai koota hyppyään. Ottaa takapäätään mukaan hyppyihin ja paljon muuta.

Suosittelen kyllä hyppyseminaaria kaikille, jos pitäjänä on alan ammattilaisia esim. Vappu Alatalo ja Patricia Hirn jotka olivat meidän seminaarissa. Heillä on oikeasti silmää ja he ovat pitkästi kouluttautuneet hyppytekniikassa, ja Patricia siis eläinfysioterapeutti. Asiansa osaavat kouluttajat on siksi tärkeitä, että he näkevät heti jos koira alkaa väsyä, motivaatio pudota, tehtävän sopivuus kyseiselle koirakolle ja miljoona muuta "pikku asiaa".....

Faunan oli tarkoitus myös osallistua seminaarin, mutta se joutui jäämään pois ontumisen vuoksi. Mikä oli todella harmi! Oltais niin haluttu nähdä Fauna tekemässä harjoitteita. Patricia katsoi lauantai-iltana Faunan. Vasen hauisjänne oli kipeenä ja selkä täysin jumissa. Juoksuista narttua kun ei voi käsitellä, niin jäämme odottamaan juoksun loppua ja sitten heti Patricialle. Sen verran Patricia pystyi Faunaa käsittelemään, että pahin ontuminen saatiin loppumaan.

Viikonloppu oli siis todella antoisa ja paljon ajatuksia antava jälleen kerran. Nyt vain odotellaan juoksujen loppua ja sitten reenaamaan :-)