Estraadilla tänään Fauna sekä Flora :-)
Eka rata oli hyppäri ja tuomarina Markku Vuorinen. Rata oli selkeä, jouheva ykkösten rata.

Fauna teki kiellon putkella ja tästä vitonen. Aika -12,63.
Faunalla kisoissa suurin osa kielloista on tullut putkella. Fauna on ollut niin putkivarma, että ilmeisesti kisoissa Jari liikaa luottaa tähän putkivarmuuteen...

Floran kanssa sujuvuus loppui kepeille. Keppien eka väli lähti loistavasti ja koira aikoi OIKEESTI suorittaa kepit, kunnes tokavälissä bongasi valkoisen paperinpalan keppien lähettyviltä. No paperi tarkastuksen jälkeen kepit sitten takkus. Yksi kielto hypyllä tuli, kun en ollut tarpeeksi valmiina putken jälkeen loppusuoran alun hypylle. Virheitä 15 ja vähän saatiin yliaikaakin. Flora pysyi hyvin hanskassa ja hihassa. Olin koiraan tyytyväinen! Noi kepit kun on meillä se Ongelma! Flora istui ja odotti rauhassa lähdössä, menin jopa kolmen ekan esteen taakse kunnes kutsuin :-)

Tokarata oli agilityrata ja tuomariharjoittelijana Heidi Viitaniemi. Rata oli mielestäni vähän epätyypillinen ykkösenrata, mutta näin yhden tuomariharjoittelijan kanssa samankaton alla asuvana tiesin ettei kannata odottaakkaan samantyyppistä rataa kuin ekarata oli. Tässä oli jo vaikeita kulmia esteille ja ohjaajan päänkestävyyttäkin testattiin mielestäni ( lähinnä ajattelen aloittelevia ohjaajia ).

Fauna ja Jari teki hienoa rataa ja tekivät kauniin nollan ajalla -14,91 tällä irtosi voitto! Tässä kisassa vain kaksi koiraa sai nolla tuloksen ( toiseksi tulleen tulos oli muistaakseni -0,08). Lisäksi Faunalle Serti ja siirto kakkosiin :-)

Flora vähän varasti lähdössä, nousi seisomaan ja mietti jo syvästi lähteä hiipimään. Jälkeenpäin ajateltuna, tyhmänä tämän nousemisen hyväksyin. Flora kävi tosi kuumana ennen rataa. No kepeille asti taas mentiin kuitenkin hyvin. Kepeillä ei maltti kestänyt taas pujotella, sössiittiin taas... Otin kepit kuitenkin uusiksi ja ne meni hyvin. Keppejen jälkeen oli 180asteen kulma keinulle, se meni hyvin. Radan puolivälin jälkeen mulla herpaantui ote koko kisaan ja sössäilin pituudella ja sen jälkeen otettiin putki vääräänpäähän. Loppurata meni sit suht sujuvasti. Mutta Flora ei jäänyt puomin alastulolle odottaan! En juurikaan oo treenannut, että olen puomilla jäljessä, joten Floran  piti tulla kattoon että tulenko sieltä joskus vai mitä nyt tehtäis. selkeesti on ykkösissä ainakin trendinä piiiiiitkät loppusuorat, eli hanattaa saa ja täysillä, huh!

Fauna ehti kisata 7 kisaa ykkösissä. Kolme siis onnistunutta ja neljä "hutia". Ekan hutin aiheutti keinulta tippuminen, tokan kielto hypyllä joka oli aika lähellä seinää / kohden seinää, kolmas ja neljäs kiellosta putkelle. Ei ne kauaa ykkösissä vanhentuneet :-)

Kaiken kaikkiaan oli hyvät kisat molemmilla! Vaikka ei se ehkä siltä kuulosta kun kaikki ongelmat on juuri tossa lueteltu ;-) Lämppäriradalla Flora pujotteli niiiin hyvin, ettei eläissään oo niin hyvin pujotellut. Tästä olen megana onnellinen :-)
Radan jälkeen posittiivisin kommentti tuli Blondin Lauralta; sä juoksit hyvin :-) tämä tarkoitti sitä että juoksin oikeissa kohdissa :-)
Itsestäni huomaan tämän todella piiiiitkän kisatauon ja rankkojen reenien puutteen, mutta niihin on luvassa parannusta!
Agility on siis Kivaa!!

Blondin radasta ehkä sen verran, että oli putken kanssa hieman ongelmaa, kun yksi kanisteri oli putken päällä, mitä Blondi kovasti ihmetteli. Tuomari oli jo tullut Lauralle sanoo, että "sano sille putkeen". Laura oli tietysti kertonut, että koira on kuuro. Tuomari tähän, "no ei se sit mitään auta". Onneksi tuomarit on ylipäätään avuliaita, eilenkin tuomari kävi auttaas muutamaa koiraa pussin kanssa. Lauraa tää ei varmasti naurattanut kisan aikana, mutta jälkeen päin toivottavasti kohottaa suupieliä, siis toi tuomari kommentointi. Muuten Blondin radat oli hienoja.

Flora ja Fauna starttaa seuraavan kerran Vöyrillä lauantaina, ja Fauna ekaa kertaa kakkosissa :-) Vöyrilläkin on tuomariharjoittelija 8-O

PS. Mun mielestä on hienoa, että uudet tuomarikokelaat on tuomaroimassa, on erilaisia ratoja sekä täytyyhän se oppia työnkautta mikä on sopiva millekkin tasolle! Mä vaan oon kotona huomannu kuinka sikatappo vaikeita ratoja tollanen vihree tuomari voi suunnitella ykkösille ( puhun meidän perheestä ). Onneksi Jarin on palauttanut maanpinnalle yksi konkarituomari :-) No aikuisten oikeesti ihan hyviä ratoja Jari suunnittelee, tää on vähän tällaista sisäpiiri vitsiä ;-) Älköön kukaan tästä säikähtäkö tai loukkaantune. Pääasia että agility on hauskaa ja mukavaa yhdessä tekemistä ja olemista .-)